.



Idag har jag i alla fall fått gjort allt jag skulle göra. Gjort kemi-prov på skolan, postat paket, köpt hårfärg, lämnat CV, fixat julshowskläder och jobbat. Känner verkligen inte att det tillförde något speciellt i mitt liv men det skulle väl göras. Just nu känner jag mig bara allmänt depp. Depp att jag inte kan åka till fjällen, depp att jag har massa jobb kvar på qwork, depp att det är mörkt ute, depp över skoljobb, depp att jag är hungrig. Förut när jag var nere så var det en annan sak. Hade ändå alltid Mattias som kunde göra mig glad igen men finns han inte här vilket gör allt mycket deppigare..
Det enda jag kan känna mig lite taggad på just nu är mat. Så nu ska jag äta.

Onsdag, mitt i veckan

Har kollat runt på datorn bland alla bilder och hittade dessa mycket söta bilder från ettan. Verkar som att hela IC är på gång med ett STORFIKA. Åh saknar ändå mimer...
Vem som har tagit bilderna är svårt att säga, kanske Viola. Bilderna är egentligen Lindas, men jag snodde dem. hiih busig jag är!

Tuff dag i skolan, 5 hårda lektioner men verkligen ingen match för SuperhårdaSaga!
Insåg också att jag har fysik prov på tisdag nästa vecka, kemiprov veckan efter det, biologi prov och matte prov, men sen är det lov! Inte allt för hårt ändå ;)

 

Kvällen har spenderats på matlagningskursen där vi idag gjorde en MYCKET delikat tre-rättersmiddag. Till förätt blev det en god räksoppa m. vitlöksbröd och till varmrätt lamm "racks" med vitlöksås och ungsrostade rotsaker. Allt var otroligt gott men det bästa var ändå efterrätten! De som känner mig kanske vet att jag ÄLSKAR vaniljsås/vaniljkräm, det är verkligen det bästa jag vet!

 

Imorgon är jag ledig från skolan men det kommer inte bli någon ledig dag precis.. Ska upp rätt tidigt och åka till skolan för att göra kemi-prov, sen ska jag göra några ärenden på stan (låter som att jag är typ 40 år.. ), fixa lite saker inför julshowen och klockan 16.00 är det dags för jobb på qwork.
Angående qwork så är det bestämt att stoppdatumet för uppdraget kommer bli den 17 December, det betyder att jag har 11 pass kvar och sen är jag en fri fågel med pengaaar. Om jag vill kan också söka jobbet och ha det under vårterminen men jag tror inte att jag ska göra det. Men det tåls att fundera på !

 

Nu ska jag sova, känns underbart skönt! Hoppas att alla har haft en bra dag!

 

KRAM&GONATT

SAGA <3 SIN NYA TRÖJA

Lovade Rasmus att lägga ut en bild på Saga som chillar i sin sköna tröja en Tisdagskväll som denna, så här kommer den. Inte den snyggaste, inte den fulaste, men väldigt aktuell och naturlig.

Älskar min mysiga tröja mer och mer för varje minut som går! Det är faktiskt sant!
Då jag bor i ett väldigt gammalt hus (tror det är 100år? ) så är det ganska kallt här. Brukar oftast gå omkring med en morgonrock eller något liknande för att inte frysa. Men ikväll då jag haft min mysiga Abercrombie & Fitch tröja har jag inte behövt frysa någonting alls! Helt underbaaaart!
Nu vill jag köpa fleer, vill ha i olika färger, en för varje dag! Hm, men det går inte! För att jag och Viola lovade varandra den första November att inte köpa något i hela November månad, INGENTING. Än så länge har varken jag eller Viola köpt någonting alls! Visst är vi duktiga? Dock är halva månaden kvar så vi kanske inte ska ropa hej än..
Jag ska och tillägga att jag fick jackan och tröjan av min käre mor och far så jag har inte syndat  ;)

KRAM&GONATT

Shoppa billiga kläder på Internet!

North face jacka, 46,5 Euro = 435 kr

Abercrombie & Fitch tjocktröja, 33 Euro = 309 kr

Min familj har för någon vecka sedan handlat saker från http://www.joyousbuy.com och igår kom lite av det vi köpt!
På hemsidan finns massa fina skidkläder men även massa andra kläder och klockor. Allt är kläder med välkända märken som; Peak Performance, North Face, Fjällräven osv men det är sjukt mycket billigare.
Det är en seriös hemsida med bra kundservide och framför allt MYCKET fina saker. Fick min North Face jacka och en tröja från Abercrombie and fitch igår. Alla lappar sitter på, kvalitet känns exakt lika dan osv. Enda skillnaden är att min jacka kostade ca. 400 kr och om jag skulle köpa den i butik skulle den kosta 4000kr, VÄRT! Haha det sjuka var att tröjan kostade ungefär lika mycket så det var väl inte lika värt, men men, den var sjukt mysig i alla fall!
Har även beställt en till jacka så jag hoppas den kommer i veckan!
KRAM

It´s a beutiful day!

Till Mattias, som ville se snön ;) Orkade dock inte gå längre än till bron...

Gick upp vid åtta och åkte till skolan. Träffade mamma där och det var dags för utvecklingsamtal, enda problemet var att jag inte hade det idag.. Tydligen hade jag skrivit upp mig på Torsdagen. Men jag ville verkligen ha det idag när jag ändå stigit upp och allt! Lyckades fixa in mig klockan 10.20 bra som jag är ;)
Jag och mamma åkte och fikade mackor och saffrans semlor på ett konitori och sedan åkte vi tillbaka till skolan och hade samtalet. Det gick bara bra, kände mig också väldigt duktig som hade nästan 100% närvaro ;)

 

När vi var klara skjutsade mamma mig till TRÄNA och jag var med på ett BodyPump pass! Jag gillar verkligen det! Jobbigt, men också väldigt roligt. Nästa vecka ska mamma dessutom köpa träningskort åt mig(försenad födelsedagspresent) så då kan jag träna när jag vill ! NAJS! Tog bussen hem efter jag tränat och åt lunch.

 

Sedan dess har jag inte gjort så mycket. Lagt ut lite saker på blocket och chillat. Har dessutom varit otroligt förbannad på några personer *nämner inga namn* då de har terroriserat min spotify... fyfy

 

KRAM

 


MAT ÄR VIKTIGT!

Vecka 47

22.11 – 26.11

Måndag

Palt lingonsylt

Tisdag

Orientalisk färsgryta ris

Onsdag

Ugnsstekt fisk kall/varm sås potatis

Torsdag

Makaronipudding/pastagratäng sylt

Fredag

Persikodoftande köttgryta ris

 

 

Vecka 48

29.11 – 3.12

Måndag

Leverbiff sås potatis lingonsylt

Tisdag

Köttfärssås spagetti ketchup

Onsdag

Fiskgratäng m tacosmak potatis

Torsdag

Kinagryta ris

Fredag

Viltskavspytt m rotfrukter dressing

 

 

Vecka 49

6.12 – 10.12

Måndag

Pannkaka sylt hummus

Tisdag

Pastagratäng m köttfärs och linser

Onsdag

Köttsoppa mj.bröd pålägg frukt

Torsdag

Ugnsstekt fisk/Fiskbullar sås potatis

Fredag

Chili Con Carne à la Västern ris

 

 

Vecka 50

13.12 – 17.12

Måndag

Färsbiff sås potatis

Tisdag

Pasta skinksås

Onsdag

Kycklingwok ris

Torsdag

Jullunch

Fredag

Fiskgratäng potatis

 

 

 


CA$H FLOW

För er $om inte för$tod mitt ca$h-flow i förra inlägget (tex Matte) ,$å $ka jag med de$$a fyra bilder under$tryka detta! Lek inte med $AGA $äger jag bara!

Ibland förstår jag inte hur jag orkar! Fick skjuts av mamma på morgonen men smart som jag är tog jag med mig cykeln, NAJS!  Började morgonen med kemi och därefter hade vi svenska och lunch. Cyklade sen till hippo vilket tog sjuukt lång tid med all snö och is.. Kom i alla fall fram och bytte om. Insåg att Sanna hade min skåpnyckel och någon tagit URFUS nyckeln. Detta betydde uteritt utan jacka.. Som tur var hade Rio sjuukt med sping i benen idag så jag blev helt varm av att hålla mig kvar och få honom att lyssna på mig. Han började med att protestera med några bocksprång men då vi red hemåt var han fin!
Mockade pussade på Rio och cyklade till jobbet. Det var tungt idag, men trots det var jag faktiskt bra på att göra enkäter! Efter jobbet cyklade jag hem och åt middag + TÅÅRTA. Har sedan dess bara varit hemma och tagit det lugnt.

 

En sak som är skönt med den här veckan är att jag är ledig Tisdag & Torsdag eftersom att Dragonskolan har utvecklingssamtal. I morgon ska jag var på skolan 9 för utvecklingsamtal, efter det ska jag ev. göra omprov i kemi. Ska fixa lite saker på stan och sen ska jag TRÄNAAA. Resten av dagen får vi se vad som händer, känns lockande att sovaaa då ;)

 

På tal om sova så ska jag gå och lägga mig nu!

 

KRAAM

Fars dag = en hård dag

Saga med cachfloowwwww!!! (mer än matte iaf)

Känns som att söndagar är slapp dagar för de flesta. För mig är det helt tvärtom!
Var rätt slitigt både att gå upp i morse och att jobba, men lika skönt varje gång man överlever ;)

 

Efter jobbet hade vi julshowsträning vilket var sjuuukt kul! Var bara med i ett nummer men då red jag och Sanna två på en häst som kallas för "Klossen". Vi var KUNG och gjorde rena byten! ÄNNU en anledning att inte missa julshowen!

 

Hade ett snabbt möte i vårat spårade URFUS rum och jaa.. det är verkligen MYCKET kvar att planera.. Känner paniken komma krypande..

 

Som rubriken lyder och som knappast någon kan ha missat är det fars dag idag. Trodde inte vi skulle fira det så mycket men det kom som en glad överraskning då mamma både köpt mat från Ghandi och en TÅÅÅRTAA från mekka. Var huuuur gott som helst, jag älskar verkligen indisk mat. Skulle kunna åka till Indien bara för matens skull, hihi (A)

 

Nu ska jag sova. Har en hård vecka framför mig... But I will survive! Eller kommer jag?
Har också kommit fram till att det är 5 skolveckor kvar och sedan åker jag till USAAAAA i tre veckor och bara chillar jävel! NAJS

 

 

15 Måndag: rida ut rio, qwork
16 Tisdag: 9.00 samtal, TRÄNA? buketten, köpa hårfärg
17 Onsdag: Matlagningskurs
18 Torsdag: qwork, jobbarlistor
19 Fredag: ta hand om rio, qwork
20 Lördag: utsläpp,ta hand om rio, ULK kurs 09.30
21 Söndag: intag, ta hand om rio , ULK kurs,julträning 16-18
Måndag: Rida rio,  jobba på qwork
Tisdag: 9.00 utvecklingssamtal
Onsdag: Matlagningskurs
Torsdag: Jobba på qwork
Fredag: Ta hand om rio, Jobba på qwork
Lördag: utsläpp,ta hand om rio, ULK kurs 09.30 <--
Söndag: intag, ta hand om rio , ULK kurs --> 16.00 , julshowsträning 16-18

 

Godnatt mina vänner och fiender, KRAM

Min Oootroligt intressanta kväll

Haha en skön bild på mig, Niklas och Mattias. Jag ser ut som någon som behöver tas in på psyket...

Först och främst vill jag TACKA alla (haha än så länge bara Rasmus tror jag) som har kommenterat, fortsätt i den andan och jag blir superglaaad!
Jag har fått ett förslag på att skriva mer om mat och det lovar jag att göra! Finns det fler saker jag borde skriva om?

Kvällen har spenderats med att gräva igenom alla mina hästsaker. Jag fick ihop två ikea-kassar med saker som ska säljas på blocket. Vore underbart om jag kunde få dem sålda och cacha in lite pengar!

Jag har också snackat med Niklas så skype och halvt bestämt att han ska komma till Orlando och vara med mig där! Om allt går som det ska så kommer vi ses om typ en månad, känns helt overkligt!

Ska väl gå och lägga mig rätt tidigt ikväll då det blir att stiga upp vid 06.00. Men men that´s life!

KRAAAAAAAAAAAAM


Kommenterer

Såhär ledsen och sur kommer jag bli :(

Har haft väldigt lite kommentarer på bloggen på sistone, vilket jag tycker är tråkigt.
Därför tänkte jag fråga er; Är det något ni saknar på bloggen? Något det borde vara med om eller mindre om?
Känns som att min blogg är dålig när ingen kommenterar den..
Jag vet att ni tycker saker så komigen och kommentera lite!
Annars kommer jag bli en ledsen Saga :(

 

KRAM

Väntar på morgondagens träningsvärk

Lördagen började med ett hårt Bodypump pass på USM med Lindquisten. Träffade även Marika, oväntat men trevligt! Nu är det bara att vänta på morgondagen träningsvärk!
Efter detta promenerade jag till berghem med min 10kg väska=ett träningspass till. Pluggade kemi med mina kusiner, åt lunch och fikade. Efter det spårade pluggandet. Jag hjälpte Oscar med att knyta turbaner och Johanna var seriös ;)

 

Mamma kom i alla fall och hämtade mig från Berghem så jag slapp gå hem ;)
Nu är det snart dags för middag och sedan får vi se vad det blir. Igår kväll gick jag och la mig vid 12 då mitt huvud dunkade av huvudvärk. Ajaj hoppas inte det händer ikväll.

 

Morgondagen blir en heldag på hippo. Börjar med att jobba mellan 7.00-16.00 och sedan är det dags för möte och julshowsträning. En hippodag helt enkelt!

 

Ska också tipsa om Mando Diao´s nya album. Har inte lyssnat igenom hela, men håller på just nu. Mando Diao är ett riktigt bra band så jag kan rekomendera skivan redan nu då jag VET att den kommer vara bra. (hoppas jag i alla fall).
Mando Diao – MTV Unplugged - Above And Beyond

 

KRAM

fridaynight


FREDAG FREDAG FREDAG


Kör Rasmus favvo, Is it friday? YEEEEEES

 

Gymmade imorse och sen var det engelska som stog på schemat. När jag och Linda skulle äta insåg vi att det var SPAGETTI&KÖTTFÄRSÅS! Finns det någon godare skolmat ? Tro verkligen inte det!

 

Efter skolan gick jag, Linda och  Sofia en snabbis på stan. Jag hade två tunga väskor och dessutom en fet Kemibok i famnen. Sen var det halkigt också.. Kan säga att jag så sakta att jag tom tappade bort Sofia och Linda. BRA SAGA!

 

Eftermiddagen spenderades hos farmor med kusinvitamin Johanna. Vi blev bjudna på blåbärsgröt och hade det trevligt!

 

Frågan som återstår är vad man ska hitta på ikväll? We´ll se, we´ll seeeee.

FREDAGSKRAM


Ibland känns det som att jag bryr mig för mycket




Fjällen vore sjukt nice nu! Eller vad säger du Sanna?



Dagen har varit helt okej men just nu känner jag ingen lust att skriva. Känner mig deppad..


Kan i alla fall säga att dagens hiss går till Sanna för att hon tog med godis till jobbet och för att vi överlevde det tillsammans!

Nu ska jag ta tag i en sak jag borde gjort för flera dagar sen. Skyll dig själv Saga.

GONATT till er som ska sova, jag lär bli uppe halva natten.

SNÖSNÖSNÖSNÖSNÖ


Skön bild som man ler av!


Idag blir det en hiss och diss lista för att jag kände för det. :)

 

Hiss:
Supermysigt med massa snö
Fick MVG på min labbrapport
Hur nöjd jag känner mig över min träningsverk
Trevligt att åka buss, spec med Jonte såklart!
Hittade min borttappade halsduk!
Spela Safari-spelet med mamma och lillemma

 

Diss:
Mina läppar blir helt torra och såriga av kylan (i-landsproblem, jagvet)
Mitt råttfärgade hår
Hur ont min träningsvärk gör
Tog över en timme att ta sig hem från skolan
Fick några enstaka poäng från MVG på biologiprovet

SOMMARDRÖMMAR.




Bilder från; weheartit.com


Det är kallt, överallt. Ute som inne. Det knastrar under fötterna då man går och 08:or kör av vägarna för att de inte kan hantera snö. Det är mörkt då man vaknar och mörkt när man kommer hem.
Jag gillar vintern, mest för skidåkningen och snön men också för att det är mysigt. Det kan jag inte neka. Trots detta kan jag inte låta bli att drömma till sommaren. Lediga dagar med festivaler, sol och bad. Nya vänner, upplevelser och platser. Men sommaren kommer när det är dags, vi kan varken göra något för att hindra den eller skynda på den. Det har jag insett nu.
Ikväll viner vindarna runt husknutarna och jag ska krypa ned i sängen och drömma om något bra.

GODNATT&KRAM

LEDIG DAG.

Mina nya handskar. Mountain horse 149kr

Idag har jag varit ledig hela dagen och dessutom var mamma ledig, 5 av 5 toasters! Mamma väckte mig klockan nio. Jag gick upp och pluggade matte ett tag och åt sen lunch med mamma.
Klockan halv tolv åkte vi och tränade ett body pump pass på TRÄNA. Det var sjukt jobbigt men också väldigt roligt!
Jag kan säga att det verkligen var en träningsform som passar mig. Nu hoppas jag bara på träningsverk imorgon ;)

Vi åkte till Ica och handlade och sedan till Pegasus travshop. Köpte en tolkningssele till URFUS och mamma köpte ett par nya ridhandskar till mig.

Sedan dess har duschat, skrivit på min engelska och ätit middag.
Ikväll ska jag rida Rio och ha möte på Hippologum.

Måste säga att jag har känt mig ganska produktiv idag, och än är den inte slut!

KRAM


VINTER


Bild från förra vintern i Kittelfjäll, ÅHHH ni anar inte hur sugen jag är på att åka skidor!



Försov mig såklart i morse, inte så oväntat kanske.. Som tur var min mamma hemma så hon både väckte mig och skjutsade mig till skolan, mycket snällt!
På kemin fick jag tillbaka mitt prov, fick IG. Mest troligt var jag den enda i min klass som fick det, det var säkert ingen som fick G heller. Sån är min klass. Från G barn har jag nu blivit ett IG barn istället, bra jobbat Saga!
Hade svenska och åt lunch. Fick också veta att vi är LEDIGA imorgon vilket jag inte visste! UNDERBART!
Det var trevligt att träffa massa folk i alla fall! ÄLSKA DRAGGEN <3

Efter skolan cyklade jag hem, var hur mysigt som helst! Var säkert -5 grader, solen lyste och allt glittrade. Jag blir lika fascinerad varje vinter att det blir rök då man andas. Lika förvånad som man blir då man ser första myggan på sommaren. Måste dock säga att jag uppskattar det förstnämnda mer ;)

Hann vara hemma nån timme och sen tog jag moppen till jobbet. Kallt, kallt, kallt men jag ramlade inte ;)
Jobbet var lite drygt men trots det så överlevde jag och slog mitt rekord på antalet gjorda enkäter!

En SMS-konversation jag hade med pappa:

Saga: Slutar om 35 min. Vad är det för mat?
Arne:Dålig
Saga: Du tycker inte ens rutten haj är dåligt. Är du oseriös?
Arne: ha ha ha

När jag slutat jobba och skulle hem bestämde min moppe för att det var dags för vinterledigt. Pappa fick därför komma och hämta oss med bil och släpvagn. Nu står han i garaget och värmer sig, men vinterledigt?! HAHA han kan drömma men något sådant kommer inte bli av!
Avslutar detta inlägg med att berätta att maten var SJUKT god, så jaaa pappa var oseriös.

 

KRAM


Daniel Adams-Ray

Vill bara säga att Daniels skiva är hur skön som helst!
Om ni inte lyssnat på den är det veeerkligen dags. Nu finns också hela albumet på spotify. NAJS!

 

 

SVART VITT OCH ALLT DÄRIMELLAN
Daniel Adams-Ray – Svart
Daniel Adams-Ray – Voyeuren
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan
Daniel Adams-Ray – Lilla lady
Daniel Adams-Ray – Förlåt att jag aldrig sagt förlåt
Daniel Adams-Ray – Dum av dig
Daniel Adams-Ray – Himlen luktar plast
Daniel Adams-Ray – Gryningspyromanen
Daniel Adams-Ray – Medan vi faller
Daniel Adams-Ray – Vitt

 

 

KRAM

Johnny Knoxville

Sitter och ser på EMA, insåg just att Johnny Knoxville är snygg. Och helt galen, men det är ju inget nytt..
Håller ni med mig ?

Sista dagen på lovet

Gick upp vid åtta och åkte till Hippo vid nio. Där hade vi julshowsträning, dansade och hade sedan möte. Jag red två stycken jättefina hästar och tolkade dessutom. Det var hur kul som helst !!
Julshowen kommer bli superbra så det är verkligen inte något ni får missa!
12 December är ett datum att minnas helt enkelt!

Åkte hem, duschade och bytte om innan mamma skjutsade mig till Ersmark. Fikade, stickade och hade det bara trevligt. Blev även bjuden på Flygande jakob, vilket inte alla blir ;) 
Stickade i alla fall nästan klart min ENA vante. Ojoj jag är verkligen inte snabb. Tror Malin har stickat hmm.. 4 par? Man får passa sig så man inte blir kickad ;) Stickklubben har även nya planer på g, men detta är än så länge en hemlighet!

Som rubriken lyder är det sista dagen på lovet idag. Känns lite drygt att börja skolan igen. Eller egentligen är det inte skolan som känns jobbig utan allt skolarbete man får. Att träffa massa folk och ha lektioner är inget jag tycker illa om. Däremot tycker jag att det är sjukt jobbigt att plugga hemma. Det är verkligen det värsta jag vet! Jag skjuter upp plugg för att jag tycker det är svårt eller jobbigt. När jag inte pluggar mår jag dåligt för det. Ja ni förstår, det blir som en ond cirkel.. Jag är alltid på lektionerna och är seriös då men när jag är ledig vill jag inte plugga! Det finns ju så mycket annat att göra..

Ha en bra kväll i alla fall! Nu ska jag fortsätta se på EMA!

KRAM


"Things we lost in the fire"

Innan middag somnade jag, hihi. Var både trött, hungrig och dessutom känner jag mig sjuk :( Halsen kliar osv. Men jag har bestämt mig att jag inte ska bli sjuk så därför kommer jag inte bli det ! :D
Har verkligen inte tid med sånt tjaffs ;)

 

Så ikväll har det inte hänt mycket alls. Åt middag och skrev klart min labbrapport (YES!), sedan såg åt vi goood chokladmousse. Jag och pappa såg en film också som hette: "Things we lost in the fire". Det var faktiskt en mycket bra film, framförallt hade den otroligt bra skådespelare tex; Halley Berry och Benicio Del Torro.
Helt klart en film värd att se!

 

Nu ska jag sovaaa, zzzznark och gonatt!

Kusinvitamin

Bilder från i Sommarren2010. Alla bilder är tagna av Oscar Smedberg.


Så vad tycker ni, är vi lika?
KRAM

Kan man äta grodor?

Grodbakelser var min absoluta favorit när jag var liten. Tog alltid den om jag var och fikade med mamma. Då kan man ju tro att det var min favorit för att jag tyckte dem var goda? Men så var inte fallet, jag tog dem för att jag tyckte dem var coola. Ni kan ju gissa hur många grodbakelser min mamma har ätit i sitt liv?
Jag blev i alla fall sugen på en nu..

Måste erkänna att det kändes tungt att gå upp i morse klockan 05.50 men så kan det vara. Jobbade på hippo hela dagen och det gick bra. Kändes rätt tungt vid lunch men som ni ser överlevde jag ;) "Det som inte dödar, härdar!"
Dagens höjdpunkt var helt klart lunchen
Efter jobbet promenerade jag med Mellan (Sannas häst) och sedan tog jag och Jessica in hästar.
Nu är jag hemma och har nyss duschat, superskönt!
Ikväll skulle jag egentligen vara med Linda och Marika men det sket sig.. Vad jag ska göra istället vet jag inte?
Middag ska jag äta i varje fall! Är jättehungriiiiiggggggg, typ lika hungrig som en häst. Dessutom vill jag ha efterrätt, får fundera ut något gott..

 

Trevlig kväll önskar Saga!

En fredag med familjen

En bild som min kusin Oscar tagit på mig i sommras.

Vaknade 12, hihi vad sjukt lat jag är. På förmiddagen hände inte mycket, åt frukost, försökte plugga och drack te. Jag och mamma åkte en sväng till farmor och där fikade vi lite mer.
Farmors hus är så tomt nu. Ingen farfar med kammen i bakfickan och hängslen. Tycker synd om henne, men hon verkar klara sig bra ändå vilket är bra.

 

Väl hemma duschade jag och skrev lite på en labbrapport som skulle vara inne i måndags. Ihhh så duktig elev jag är, fast nee.

 

Kvällen har i varje fall spenderats med mina bröder och kusiner. Vi har ätit pizza och bara haft det trevligt. Vilmer klådde oss alla i Wii så vi åt chips och såg på film istället för att bli mer förnedrade. Dessutom har jag och Johanna planerat lite spännande saker ;)
Nu ska jag verkligen sova då jag ska jobba imorgonbitti, skjutsen kommer 06.30.. Gonatt mina vänner!

 

KRAM

"FAN VAD SKÖN DU ÄR!"

Några dagsfärska bilder, bara för att ni ska få lite röbäckskänsla i kroppen. Underbart!

Drog mig tills tolv då jag steg up och slängde på mig lite kläder. Smink och hårborstning får vänta till en annan dag. Tog moppen till Mariehem och blev bjuden på fika. Hade det bara trevligt och innan jag åkte fick jag även mat. Köttbullar och stuvade makaroner och till drack jag svartvinbärssaft. Jag vet att ingen egentligen bryr sig men jag skriver det för att reta Matte ;) Karin hade också stickat vantar till mina bröder som blev mycket glada!

Klockan fyra var jag i stan för att jobba. Gick sådär men det hela drogs upp av den sköna stämningen som var! Jag gillar faktiskt mitt jobb, tro det eller ej ;) Skrapade ändå ihop 15 enkäter, där en av dem var ett sjukt skönt samtal. Haha jag snackade med en kille  som var lite skeptiskt till enkäten så han frågade mig:

Kille - Vem står bakom enkäten?

Saga - Det är Svenskt Kvalitetsindex

Kille -  Aha, men vad är det för något? Är det ett statligt bolag?

Saga -  Nä jag har ingen aning, jag är bara anställd..

Kille - (asgarvar) vadå BARA anställd? Du vet inte vem du jobbar för alltså? Bara håvar in pengarna?

Saga - Jaa typ...

Kille -  FAN VAD SKÖN DU ÄR!


 

Killen som visade sig vara typ 35 år tyckte att jag var skön och sa att jag kunde ringa fler gånger. Sanna drog en skön kommentar efter samtalet med:

Sanna: Meh vad får du för PARTYSAMTAL?

 

Resten av kvällen har jag chillat. Sett på Kenza&Tyra show, druckit te och bara varit allmänt Oduktig osv.

Nu ska jag sova då det, TRO DET ELLER EJ är en dag imorgon med!

 

KRAMKRAM Superlatasuperchipsetsaga


Varför blundar vi för sanningen?

Vissa filmer måste jag bara se, denna film är ett exempel. Jag kommer inte skratta och inte heller må bättre efteråt. Jag kommer känna mig hjälplös och arg. Ändå är det sådana här filmer jag uppskattar mest. Den nakna sanningen som får folk att dra efter andan. Den blodiga sannigen som vi blundar för. Sånt vi inte vill ska vara sant men som finns mitt bland oss. Sånt vill jag veta och det tycker jag att alla andra också ska få veta.
Återkommer då jag sett den.

 

Sharkwater är ett exempel på en liknande film. Om ni inte har sett den tycker jag verkligen att ni ska göra det! En välgjord film som väcker känslor och tankar.

Det värsta med dödandet av hajarna är att det är media som har skapat problemet. Hajar är farliga, hajar äter människor, hajar är mördarmaskiner  osv. Påståenden är många och kända men faktan är det färre som vet. Vithajen till exempel är den hajen som har sämst rykte, dödar 10-20 personer varje år medan vi dödar 1,000,000 vithajar varje år. Är det då människan eller vithajen som är en mördarmaskin?

 


A could really need a wish right now

Solen lyser och jag ska på lunch hos Karin. Eftermiddagen består av jobb och kvällen av plugg.
Livet rullar på.  Känns bara så trist att det är en person som alltid saknas.
Suck.

Sliten Onsdag

Sov cirka fem timmar inatt och sen var det dags att gå upp för att föda 50 barn med frukost och sedan städa. Efter barnen åkt hem stannade jag dessutom på hippo ett tag med några från URFUS. Bara för att återhämta oss ;)

När jag kom hem tog jag en välbehövlig dusch och sedan såg jag två avsnitt av gossip girl. Är på den andra säsongen nu och jag älskar verkligen serien!
Sedan dess har jag bara tagit det lugnt och även börjat på min engelska uppsats. Kände verkligen att jag behövde lite tid att vila även om jag fortfarande känner mig trött. Skönast vore ju att sova, men jag är rädd att om jag somnar så kommer jag aldrig orka ta mig upp igen.

 

Ikväll ska jag på gymnasiefest på Corona. Har verkligen inga förväntningar då förra gymnasiefesten ställdes in och liknande arrangemang verkligen varit dåliga. Jag hoppas ändå att jag får en trevlig kväll!
Nu är jag superhungrig och ska hjälpa pappa med maten. Morgondagen består av besök hos Karin och sedan jobb. Känns bara bra!

 

"Ha det bäst, fast livet kanske inte alltid är en fest!" (ibland får jag till det! )

 

 

KRAM

Spökkväll på Hippologum

Jag var tom läskigare än jag är på den här bilden. KAN NI FÖRSTÅ DET ? mest troligt INTE men nu har jag försökt få er att förstå i alla fall.

Vaknade vid 11 och blev bjuden på lunch hos Brittis min gamla dagmamma. Hon är verkligen den bästa jag känner på att laga mat! Dessutom är hon en helt underbar person, som henne vill jag bli!
Hemma hann jag också städa mitt rum, i alla fall det värsta. Kändes skönt. Tycker egentligen inte om att ha ett stökigt rum fastän jag är en superslarvig person.

 

Från klockan 14.00 har jag varit på Hippo. Började med att ta hand om Rio och tog sedan en promenad med honom. Sedan var det dax för pizza med URFUS. Skönaste kommentaren:

-Alltså äter hästtjejjen mer än andra?

Haha han måste ju ha blivit rädd när vi tryckte i oss två familjepizzor på typ en kvart.

Kvällen har annars varit mycket trevlig. Är väldigt stolt över URFUS som ta hand om 50 stycken barn, skrämt dem, lekt lekar, haft tävlingar och berättat spökhistorier. Nu är det dags att sova vilket känns underbart skönt!

GONATT OCH KRAM från SAGA

 

PS. Måste också påpeka att i skivande stund äter jag SUPERCHIPS. Jessica köpte dem åt mig, så snäll är hon!

BARNFÖRBJUDET

När vi ändå är inne på ämnet så kan jag visa en roligt serie. HAHA det roligaste var att jag först hittade den så fattade jag den inte. Jag tänkte " hmm det är menigen att denna ska vara rolig, bäst jag sparar den". Någon dag senare visade jag den för några och då fattade jag den. Så kan det gå om man heter Saga.

Det gick bara bra att jobba. Jag är ju bara för bra som förbättrade mig den här gången också, 16 enkäter är inte dåligt nåonstans! Grejen är bara den att jag måste ju slå detta på Torsdag, hmmm vi får väl se hur det går.
Kändes lite segt i början men som tur var hade jag vaniljte och mormors bullar med mig. Det räddade mig.

 

Skummaste samtalet:
Saga- Vilka banker använder du regelbundet?
Random kille - Spermabanken
Saga - (helt tyst)
Random kille - Brukar göra uttag lite då och då, senast gjorde jag ett för tre minuter sedan.

 

Då blev Saga äcklad och la på.



Wake med up when November ends

Jag och Mea Mira våren 2009, man kan inte annat än älska en ponny med rosa lindor, eller hur? ;)


På förmiddagen har jag varit i stallet och ridit Rio. Vi var ute i skogen och han var SUPERFIN! Inget bus eller tjafs, bara snäll och pigg. Antingen var det en engångsföreteelse eller så har han faktiskt börjat gilla mig på riktigt. Jag ska ta hand om honom imorgon också men då ska vi bara ta en promenad.
Tog moppen hem såklart (hur skulle jag klara mig utan den? ) och sen åt jag lunch. Nu är det dags att byta om då jag börjar jobba klockan 16.00.
Kvällen består av jobb till klockan 21.00 och sen ska jag skriva min labbrapport så jag får den ur världen.

Idag är det den första November men gud så mycket bättre det hade varit om det var December istället. Pratade med min bror nyss och vi kom snabbt fram till att November är en månad utan mening. Man kan varken åka skidor eller njuta av solen. Det är kallt, regnigt och slaskigt. Löven har fallit av och allt är bara grått. Dessutom blir det mörkare och mörkare för varje dag som går. Nä november är verkligen en månad jag skulle kunna skippa!

KRAM FRÅN SAGA


Saknad.

Ibland är livet så hårt. Allt man önskar får man inte. Ingen förstår mig, ingen.
Jag känner att jag vill skita i  alla måsten och bara krypa ned i sängen. Där ska jag ligga tills det blir sommar och jag träffa min mattias igen. Så är inte livet. Jag förstår inte hur jag ska överleva denna vinter?
Saknad är den värsta känslan av alla.

RSS 2.0