SUPERHJÄLTARNA SAGA&SANNA


Jag älskar hundar


Sedan jag bara var något år gammal har jag älskat hundar. Att ha en hund som ligger i knäet när man ser på tv eller en som väcker mig med några blöta pussar på kinden. Det har alltid varit en dröm för mig. En liten grymtande mops eller en dansk-svensk gårdshund vore passande. Just nu passar inte en hund in i mitt liv men en dag ska jag äga en alldeles egen hund. Det vet jag. Tills dess får jag nöja mig med att titta på söta bilder och drömma. Alla bilder kommer från weheartit.com.

"Sända till jorden för att sprida glädje och partykänsla".

Orkade inte blogga igår då jag kom hem rätt sent.
Hade lite halloween middag med mormor och min kusin. Jag gjorde en vegetarisk lasagne med getost och soltorkade tomater. Då ostkrämen inte räckte fick jag lov att freestyla lite och röra ihop en fetaostkräm också.
Mamma gjorde en jättegob pumpapaj också! Det hela blev en god middag.
Efter maten åkte jag till sanna och vi gjorde oss iordning till kvällens halloweenfest. Vi blev Supersaga &Supersanna, "sända till jorden för att sprida glädje och partykänsla". Vi hade långa fina mantlar, superhjältemärken osv.
Kvällen var mycket lyckad förutom att jag fick en glasbit i foten, ajaj. Men jag överlevde!
Idag är det dags för första julshowsträningen så det lär väl bli hippo för hela slanten!
KRAM

Robert Pattinsson.

Jag bryr mig inte vad folk tycker. Jag tycker han är sjukt snygg och det har jag alltid tyckt.
Alla bilder är från: weheartit.com








Dålig dag.


 



Idag är en sämst dag. Känner mig less på livet.
Gårdagen var sjukt påfrestande och sorglig. Måste ändå säga att det var en otroligt fin och värdig begravning.
Fick dessutom veta massa ny saker om min släkt som jag aldrig vetat.
Nä fy livet suger verkligen för stunden, hoppas det vänder snart.

KRAM

Natten då vinter blev höst.



Idag när jag körde moppe till skolan insåg jag att vintern har blivit till höst igen. Solen lyste och luften var klar, men snön den syntes inte till. Men då träden saknar löv tycker jag att det är lämligare med snö, annars känns det så kallt ute. Höstlovsveckan får vara snöfri, det känns okej. Efter den är det snö som gäller, allt annat kommer jag att bekämpa personligen.

 

Nu ska jag sova, måste vara utvilad till morgondagen. Den lär bli både lång och tuff..

 

Några låt-tips ska ni inte behöva vara utan! Idag blir det Mando Diao tema, mest för Mattias skull ;)

Mando Diao – If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow
Mando Diao – Song For Aberdeen
Mando Diao – The Shining
Mando Diao – TV & Me
Mando Diao – High Heels
Mando Diao – Dance With Somebody

KRAM&GONATT
SAGA

"Armband är bra att ha, men dem kan ju gå av."

Jobbet gick fin fint. Hade det trevligt med Sanna och Sofia, kändes inte lika bra att Sanna vann tävlingen ;) Men det bjuder jag på för denna gång! Nu har jag i alla fall jobbat 1/4 av de planerade passen, vem vet det kanske blir mer om jag har tid och lust!

 

När jag kom hem hade ett litet paket kommit till mig! Det innehöll ett jättefint armband jag beställde för några dagar sedan. Åh jag blev så glad, det passade perfekt också! På armbandet står det Saga på ena sidan och Mattias på andra. Ni får tycka vad ni vill men jag tycker det var fint i varje fall! Klickbar bild på armbandet ser ni nedan. Bjuder också på en passande låt. Ni kommer säkert skratta men ni anar inte vilka minnen jag får av denna låt! Lisa Nilsson – Armband

 

KRAM FRÅN SAGA


Höstlov i 10 dagar

Tänk om man kunde göra sånt här på lovet? Kanske om man bodde i ett annat land?
Underbar bild hur som helst, från weheartit.com .

Än har jag lite i skolan kvar innan jag får riktigt lov men de värsta sakerna är gjorda. Gjode biologiprovet idag och det kändes helt okej. Verkligen inte full pott, men minst VG hoppas jag på!
Måste skriva en engelska uppgift och plugga lite matte. Känns inte särskilt jobbigt :)
Då jag är ledig imorgon har jag nu lov i hela 10 dagar. Jag kan inte säga att lovet kommer bli lugnt på något sätt, men att slippa gå upp tidigt osv känns underbart.

 

Varför jag är ledig imorgon är av den tråkiga anledningen att begravningen äger rum. Känns konstigt. Har bara varit på en begravningen och den minns jag inte mycket av då jag var så liten. Är lite nervös för över jag kommer reagera. Hur ska man reagera? Tänk om alla storgråter och så sitter jag där och kan inte få fram en tår. Jag tror också att det kommer bli bra. Kommer på mig själv med att tänka som att han levde. Tror inte jag riktigt förstått att jag aldrig kommer få se honom igen.
Känns bra att jag ska dit med familj och släkt och inte behöver vara där själv.

 

Nu ska jag i alla fall iväg och jobba till klockan 21. Seen är det lov. På riktigt.

 

Ha en bra kväll!

 

 

KRAM FRÅN SAGA

Peace&Love 2011


PEACE&LOVE 2010


ÅHHHHH blev så otroligt glad och taggad på livet idag när jag fick sms från Peace&Love!

 

Släppta band/artister:
The Sounds
Oskar Linnros
All Time Low [US]
Daniel Adams-Ray
Maskinen

Kapten Röd
The Haunted
Sage Francis [US]
Asta Kask
Anna Järvinen
Carl-Johan Vallgren
Anna Ihilis
Astrolites

 

Peace&Love förra året var grymt! Ska dit denna sommar också hade jag tänkt!
Om ni inte varit där, åååååååk dit!
Hett tips från superchipset!

Om ni vill läsa mer gå in på: http://www.peaceandlove.nu/

 

GONATT KRAM!

En normal dag?


Haha fjortissaga ;) Men det jag vill säga med bilden är att vare sig ni vill det eller inte kommer håret att bli brunt över höstlovet. Albin, Rasmus och ni andra får helt enkelt acceptera mig ändå! Till er som verkligen inte bryr sig ett skit om mitt jävla hår lovar jag att sluta tjata om det nu!
(Bilden passar extra bra eftersom jag har på mig samma tröja idag ;) )

Vet inte om dagen har varit bra eller dålig. Kan en dag vara normal?
Började 8.20, huvva tycker det är tidigt! Det regnade och var kallt ute men som tur var fick jag skjuts av grannen. Fett med nice!
Skolan flöt på. Hade kemi prov och det gick väl sådär, men tanke på att jag inte hade pluggat så får jag skylla mig själv. Jag är alldeles för nonchalant med skolan. Jag är där varje dag, går på alla lektioner och lyssnar alltid. Däremot pluggar jag sällan hemma. I många andra klasser skulle det ses som att jag var duktig, men i min klass där alla satsar som satan känner jag mig verkligen sämst. Det är inte askul men men jag har som börjat vänja mig. Känns dock bättre med både fysik och matte nu, har börjat komma in i det nu.
Ska bli underbart att få höstlov och sen ska jag köra hårt fram till den 18 December då våran familj åker till stockholm. Hälsar på våra kusiner och två dagar, sen bär det av mot UUUUSSSAAAAAAA! Ska bli så otroligt skönt att bara komma bort från allt och ha det bra!
Idag har jag varit på matlagningskurs också, det får inte glömmas! Det blev gubbröra på rostat bröd, stekt strömming med potatismos. Till efterrätt blev det marängtårta med lemoncurd, grädde och björnbär, inte dåligt någonstans! Haha det roligaste var att de vuxna på kursen drack massa snaps och blev lite fnittriga sådär. Intressanta samtal blev det också ;)
Vädret är verkligen inget att hänga i julgranen. Blåsigt, regnigt och superhalt. Hoppas jag kan tigga skjuts imorgon också! Nu ska jag plugga Biologi, hare bäst!

KRAMAR FRÅN SAGASMEDBERG

Jobbig dag...


HAHA, fattar inte hur jag kunde bli kutryggig och få bullkinder över en natt sådär? ;)

Åh idag var en jobbig dag. Känns dessutom som att morgondagen kommer bli ännu värre.. Skriver en + och - lista som omväxling.

+
-Pratade med Matte i morse vilket var trevligt
-Ramlade inte med moppen
- Hade sovmorgon
-Hann fixa lite viktiga saker med Malin
-Fick ett trevligt samtal av min underbara kusin Johanna!
-En dag till har gått av denna sega vecka
-Gosade med Rio

-
-Gruvar mig för kemi provet imorgon men orkar inte plugga. Jag suger verkligen.
-Är less på mitt hår
-Kände mig skabbig
-Ser ut som en mupp på skolfotot
-Skulle beställa lite saker men allt blev errror
-Har ont i ryggen efter kraschen igår
GODNATT eller nått, låt veckan bli överstökad bara!



..

från: weheartit.com

Farlig Måndag

Jag och min förra häst Ilion

Min farliga Måndag började med att jag tog moppen till skolan i -3 grader och ishalka. När jag körde tänkte jag " Undra när idag jag kommer ramla?" det var inte om utan när det handlade om" ;)
Skolan var chill med två lektioner och sen köttbullar med makaroner till lunch!! Goooottt!
Körde moppe till hippo och red Rio. Vi red i ridhuset för första gången tillsammans! Det gick helt okej men Rio tyckte att hindren såg mer intressanta ut än att rida dressyr ;)
Moppeturen till stan gick sämre.. Hade bara kört en bit då jag råkade köra upp på en liten iskant. Moppen gled undan och sedan tvärs över vägen till den andra körbanan och jag gled efter. Var helt säker på att bilden vi mötte skulle köra in i moppen men den hann som tur var stanna. Inte så säkert att jag låg mitt i en tvåfilig väg heller men det tänkte jag inte på då. Haha reste mig, försäkrade killen om att jag mådde bra och körde vidare. Mina ben skakade hela vägen till stan. Det gick ändå väldigt bra med mig, skrapade benen lite, fick några blåmärken men det var också allt. Dock blev jag SJUKT lerig och blöt. Grå av lera var både min jacka, mina strumpbyxor, skorna, väskan, linnet, jaa allt helt enkelt. Gick direkt till jobbet och där jag suttit var det sand överallt. Stolen blev grå och glittrig, hihi.
Det gick i alla fall bra att jobba och jag förbättrade mig från förra gången!
Nu är jag hemma i säkert förvar, har duschat (haha tom trosorna var sandiga!!) och ätit middag. Behöver jag säga att jag körde försiktigt hem?
Imorgon blir det moppen igen, kanske borde ta på mig skydd eller nått? Hmm.. Jag avslutar i alla fall detta inlägg med ett fint uttryck som jag kom på när jag körde hem;
It is tuff to live in the booosch! (haha svengelska och allt ! )
KRAAAM

Helgen i bilder!













Är helt slut efter helgen så istället för att skriva massa lägger jag in en bildbomb.
Kan i alla fall säga att jag varit med sköna folk hela helgen och inte gått en minut på tom mage!
Kraaam från en trött Saga

Min kärlek.


Vi ser inte kloka ut bilden men jag ler när jag ser den. Det är viktigast.


Idag har jag och Mattias varit tillsammans i 9 månader. Det är svårt att förklara hur det känns. Just nu känns det som att dagarna flyter på men det finns hela tiden där.
Drömde en dröm att jag var med mina vänner och att Mattias var hemma. Lyckan jag kände då finns aldrig riktigt hos mig nu när Matte inte är hemma.
En dag som denna känns konstigt att spendera utan varann men sånt är livet. Som det ser ut nu blir det 7 stycken till sådana här dagar att spendera utan varann.
Älskar dig mest Mattias.

Chokladmousse är mums!

Skriver ett kort inlägg innan jag ska sova.
Kvällen har varit mycket trevlig. God mat och trevligt sällskap. Dessutom hade mamma gjort världens godaste chokladmousse!! Hihi åt både min och min brors portion för han gillade det inte (knäpp unge?!).
http://www.ica.se/recept?recipeid=284250
Om ni går in på länken finns receptet till den UUUNDERBARA EFTERRÄTTEN!
Nu måste jag verkligen sova då jag ska upp tidigt imorgon och åka buss till skellefteå. Där ska jag vara hela helgen.
Mer om det kan ni få veta senare! Kram och gonatt!!

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar"

Min supercoola bror var taggad på att hoppa studsmatta i snön. Ni kan se våran bil som verkligen matchar med snön också ;)

Blev inget jobb idag då R hade glömt att skriva upp mig. Kändes lite surt då jag hade ställt in mig på det men också skönt då vi ska ha gäster ikväll. Det blev dock en macka på subway med Linda, Viola och Marika. Det var riktigt gott! Det säkert två månader sedan jag åt en subwaymacka sist!
Träffade Supersanni och vi pratade länge om allt möjligt. Vi har massa spännande planer som kommer bli bäst!!
Insåg när vi stod ute och pratade att det är vinter nu. Det är på tiden att lägga undan nylonstumpbyxor och converse! När jag körde moppe hem trodde jag att jag skulle dö av köldskador, men jag överlevde;)
Nu lyssnar jag på bra musik och kollar på snön som faller. Åh vad snö är underbart! Jag vill ha jul nu! Dricka glögg, äta lussebullar och åka skidor.

 


Nu är det dags för mig att byta om och hjälpa min far med maten! Vi hörs!
Puss&Kram från Saga

Is it friday?



Fredagar är sköna. Gym, lunch och svenska. Spagetti och köttfärssås till lunchen gör dagen ännu bättre!
Om ni har svårt att skilja på veckans dagar och missar att det är fredag vill Racke tipsa om en bra hemsida.
http://isitfriday.biz/ Ha den som startsida och ni kommer aldrig missa en fredag!!

Nu sitter jag  och chillar med Manfred, Korven & Zoo;et i de otroligt gröna sofforna på skolan. Jag och Korven väntar på Marika som har språk. Zoo;et och Manfred är bara snälla och väntar med oss :)
Klockan 16-21 blir det dags för jobb. Inte supertaggat, men pengar nice. CA$$$$$H is king !

Kraam&Puss


"Thursday I don't care about you"

En söt Niklas och en mindre söt Saga ;)


Skolan gick fin fint! Hihi hade mina converse för första gången sen jag köpte mina kil klackar. Kände mig superkort;) Fast jag älskar ändå converse, underbart skönt! Ska köpa masssa nya när jag åker till usa.
Gick på extramatten, var bara jag och jonas där. Och sen gick jonas. Kände mig verkligen som den dummaste eleven i klassen. Satt där själv med en lärare. Så då gick jag också;)
Efter skolan gick jag på stan. Letade efter ett par svarta chinos, men hittade inga som passade. Har nog fel på benen eller nått. Istället köpte jag två par tights och ett par knästrumpor. Köpte också en tröja på monki, inte superspännade kanske. Helt svart. Men jag gillade den och den kostade bara 100kr, Underbart!

Åkte hem och tänkte sticka lite innan maten. Mamma har turligt nog varit hos mormor idag och hon hade plockat upp alla maskor jag tappat. Det var inte lite maskor kan jag lova! Så vad gjorde jag? Jo jag tappade en hel sticka igen!! Jag höll på att snöra stickningen ut genom fönstret men min familj lugnade mig så jag satte mig och åt istället. Har inte varit så arg på länge!! Som tur var fixade min kära mor den.

Klockan sju hade jag möte på hippo med Urfus styrelse och föräldrar. Det gick bara fint! Fick dessutom köra våran nya bil, både dit och hem. Gick helt okej. Sjukt svårt att köra en ny bil och pappa blev lite arg på mig då och då. Hem kom vi i alla fall. Helskinnade dessutom! Toppbetyg för mig!

Dagens snällaste är Niklas som har spelat piano för mig över skype. Han har dessutom lovat att han kommer nämna mig som den som alltid stöttat honom den dagen han blir känd. Känner mig redan taggad!!

Nu ska jag sova, hoppas ni sover gott! Massa kramar från Saga!



Sagas hiss&diss!

Så här dissar jag saker. Så passa er!

 

 

Hiss:

 

Sol, vad det än är för dag eller hur man mår så gör sol allting bättre. Även om det är skitkallt och man fryser benen av sig när man kör moppe kan man bara inte vara deppad när det är sol ute. Allt blir vackert av sol och om man dessutom kombinerar det med gårdagens hiss som var snö blir det underbart! Sol och snö, kan det bli bättre?

 



Diss:


Beslutsångest, två ord. MITT HÅR. Åh hade precis bestämt mig för att färga det och att jag skulle göra det på draggen. Men då hade dem inte tid fören efter lovet. Sen kom jag hem och mamma typ övertalade mig att göra slingor. Sen säger Linda att jag ska färga det lite mörkare, sofia säger att jag ska färga det mörkt och Marika tycker att jag kan göra som jag vill typ. Eller jag minns inte. Det enda jag vet är att jag inte vill ha det som det är nu. Känns på ett sätt bättre att slinga eftersom jag ska till Florida till jul. Men endå skulle jag vilja ha brunt i höst och vinter. Suck vilka i-landproblem jag har.
Passande låt: Movits – I-landsproblem


En välbehövlig sovmorgon

En bild från stugan i sommras.

Igår kväll när Linda åkt hem myste jag bara, låg under täcket och såg på gossip girl. Idag har jag dessutom en skön sovmorgon. Har duschat och ätit frukost/lunch nu men börjar inte förens 11.30. Sånt gillar jag!
En sak som inte var så bra igår var att jag klantade mig. Jag håller på att sticka mina vantar men jag stickar tydligen för löst för helt plötsligt ramlade bara en sticka ut och jag tappade alla maskor på den stickan:( Jag har försökt ta upp dem men jag vågar inte fortsätta sticka för jag har säkert tappat massa. Hur jag ska lösa detta problem vet jag inte men det får jag ta ikväll. Så det går verkligen dåligt med stickandet just nu.
Idag är det SOL och därför ingen ide att deppa över det. Nu ska jag fixa till mig och åka till skolan, ha en bra dag!
Kramar från Sagasolstråle

Sagas hiss&diss!



Hissa och Dissa är kul. Det ska jag göra nu! Detta blir dagens hiss&diss. Vem vet det kanske blir en tradition ;)

 


Hiss:

Snö, idag när vi satt på biologi lektionen snöade det massor. Åh jag vblir alltid så glad i hjärtat av snö. Tänker på julen och åka skidor vilket jag verkligen älskar! Medan det snöade så åt jag en apelsin och helt plötsligt blev jag DÖDSSUGEN på Ris a la malta. Funderar på att göra det snart. Eller kan man det fast det inte är jul?

 

Diss:

Plugg, kom på idag att det jag längtar mest över att gå ut skolan är att inte behöva plugga. Förutom plugget hemma tycker jag att skolan är helt okej. Man träffas massa folk och har något att göra på dagarna. Men att sätta sig ner då jag kommer hem och börja plugga.. Nej det är verkligen inget för mig.

Ännu en Onsdag avklarad!

Laddar upp en supersötbild på mig och Linda från första terminen i ettan. Ojoj är vi inte söta så säg!

Känns alltid lika skönt när man överlevt en Onsdag. Fick faktiskt skjuts till skolan av min snälla mamma vilket gjorde dagen mycket bättre. Hade fem lektioner: kemi, Fysik, Matte, Biologi, Engelska.
Hade min engelska redovisning, gick helt okej men jag är verkligen inte bra på att redovisa på engelska. Jag är inte särskilt bra på engelska över huvudtaget. Dock kan man inte jämföra min engelska med hur den var när jag började ettan. Men jag ska se till att jag blir riktigt bra på engelska, och det tror jag att jag kommer.
Efter skolan tog jag och Linda bussen hem till mig. Det slog mig att det var kanske var ett halvår sedan jag sist åkte buss från skolan och hem. Det var superskönt, varmt och torrt!
Vi har pluggat kemi, biologi och ätit middag. Sen har vi gjort hemmagjorda chips som blev...hmm misslyckade ;) Nu spelar Linda innebandy med Vilmer i köket, känns stabilt ;)
Puss & Kram från Sagiss, Vilmiss och Lindiss.

Sway

The Kooks – Sway

Say whatever you have to say, I'll stand by you.
Do whatever you have to do, to get it out and not become a reaction memory
To hurt the ones you love you know you never meant to but you do
oh yeah you do

Be whoever you have to be, I won't judge you
Sing whatever you have to sing to get it out and not become a recluse about you, how to come out
I know you never meant to but you do
oh but you do

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because you're always soulful
And I and I need your heart, because you're always in the right places

And take whatever you have to take, you know I love you
come however you have to come, and get it out and get it out

Take it out on me, take it out on me
I'll give it you all, I give it you all,i give it
I give you all I give it you all, yes I will give it you all

Cause I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because you're always soulful
And I and I need your heart, because you're always in the right places

Oh yes I will, I will give it you all

Cause I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because you're always soulful
And I and I need that heart, because you're always in the right places.



En otroligt bra låt med fina minnen. Suck. Jag kan inte ens lyssna på den utan gråta.

.


Det här är en jobbig kväll. En sån kväll när alla tankar hinner upp mig och jag börjar ifrågasätta mig själv. Om jag klarar det här, klarar jag allt. Men ikväll känns allt hopplöst.
Just nu behöver jag en kram av en fin vän.



Usa till hösten?

Fil:Bass harbor head light 20041002 123635 1.1504x1000.jpg
En bild på "Bass Harbor head light" som ligger i Maine.

Skolan gick bra, hade fyra lektioner. Kände mig smart på matten idag tom! :O Fick även veta att jag fick VG på svenska provet vilket jag är mycket nöjd med! Jag fick verkligen inte full pott men man kunde inte heller få MVG så man kan säga att jag fick bästa betyget man kunde få utan att ljuga ;)
På vi-timmen pratade vi om Usa. Det är nämligen så att vi som går Interclass får möjligheten att åka till Maine i Usa under tre månader på höstterminen i trean. Då åker man när skolan börjar och är borta till höstlovet ungefär. Samtidigt som man bor hos en värdfamilj får den personen som brukar bo där bo hos ens egen familj. Som det ser ut nu är 7 stycken intresserade att åka i min klass varav jag är en av dessa .Vi har 2, max fyra studenter från Usa som vill åka till Sverige därför kommer det att ske "uttagningar" genom personliga brev och intervjuer. Jag kommer göra mitt bästa för att bli uttagen. Skulle kännas som en rolig utmaning och lagom länge att vara borta från vänner och familj. Så det är bara att hålla tummarna och vara seriös i skolan ;)

Efter skolan tog jag moppen till stallet i det vackra vädret (ironi för er som inte fattar). Ledde en superpigg Rio och skogen och konstaterade att han var feberfri. Underbart! Tog moppen hem i mööörkret. Jag blir verkligen förvånad varje gång jag kollar ut och det är helt bäcksvart!! Lite mysigt är det också, speciellt är det skönt att sova.
Nu sitter jag och stickar lite, sen blir det middag. Gissa vad? Ledtråd: Supergott, superfett, sås ;) Svaret kommer sedan ;)
Resten av kvällen ska ägnas åt att göra klart min engelska uppgift som jag ska presentera imorgon.

Kraaaam på er alla och lyssna gärna på mina låttips! / SagaSmedberg

 

Dagens (lugna) låttips:
Death Cab for Cutie – I Will Follow You into the Dark
Sufjan Stevens – Concerning the UFO sighting near Highland, Illinois
Joshua Radin – The Fear You Won't Fall
Imogen Heap – Goodnight And Go
Fleet Foxes – Your Protector

KOM PÅ EN SAK (MAT)

På tal om mat, så saknar jag luncherna på mimer!


Borde verkligen sova som vanligt, men ha skypat med matte och nu blev jag hungrig..
Veckans mat är blä!! Fyfan, hur tänkte de ? Ugnsgratinerad korv? fyfan Köttgryta? fyfan Fiskbullar? FYFAN Linssoppa? fyfaaan men sen damer och herrar. SPAGETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS, TAGGA FREDAG!!
Kraaaaam och godnattt

Vecka 42

18.10 – 22.10

Måndag

Ugnsgratinerad korv potatis

Tisdag

Köttgryta ris

Onsdag

Fiskbullar/ugnsstekt fisk sås

Torsdag

Måltidens dag Linssoppa/alt maträtt ost brödbuffè frukt

Fredag

Köttfärssås spagetti


Catchy song -> have to see -> / JohannaSmedberg


Superduperultraspeed

Kan berätta att håret kommer att färgas brunt ;) Tänkte färga det på Draggen, blir antingen denna eller nästa vecka. Wihoooooo lääängtar.

Dagen har gått sjukt fort. Började med att försova mig från kemin, oj oj inte bra. Sov så skönt och drömde att Mattias kom hem,  ville inte vakna från den drömmen helt enkelt. Åkte till nästa lektion vilket var engelska. Hade därefter lunch och sen slutade jag. Åkte direkt till stallet. Eftersom Rio har blivit förkyld blev det promenad och lite ompyssling till stackarn. Tog moppen till stan och jobbade mellan 16-21. Var verkligen sjukt trött och less men ändå gjorde jag lika många enkäter som förra gången. Nästa gång ska jag satsa på en höjning ;)
Har också kommit fram till att jag ska försöka jobba 20 pass fram till jul, ett mål att sträva efter !
Min familj hade gjort äcklig middag enligt pappa (och då måste det verkligen vara äckligt om han säger det) så jag har ätit havregrynsgröt med äppelmos och ostmackor. Hur gott som helst!
Nu ska jag plugga matteeeeeeee och lite annat kanske, ha en bra kväll!
Kramar från Saga

KÄRLEK.

Folk kan säga vad de vill, men det finns inget bättre än kärlek.
Dessa underbara bilder får representera det.


alla bilder är från http://weheartit.com/

Wakaaa wakkaa eyy eyy

Shakira featuring Freshlyground – Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup (TM) Song)
Bara för att låten gör mig glad och ger mig fina minnen.

Kom hem sent igår och haft fullt upp hela dagen. Stackars bloggen som fått lidaa...
Lördags kvällen var hur trevlig som helst! Träffade massa skönt folk jag inte sett på länge och hade bara trevligt. Hade så kul att jag inte alls tänkte på hur trött jag egentligen var. Somnade på bussen från ersboda och sov typ när jag cyklade också. Mina ögon tyckte det var så mörkt att det inte gjorde någon skillnad att blunda ;)
Imorse vaknade jag vid halv tolv. Jag kan inte beskriva hur skönt det var att sova uuuuut! Hoppade upp ur sängen, tog med mig stickningen och sedan bar det av till Mariehem på lunch, fika och såklart massa stickning. Jag stickade klart min mössa och malin gjorde klar sina vantar. Vi är ju bara fööör duktiga!
Vid fyra hämtade jag upp Josse och åkte till hippo. Hade URFUS möte och sen lärde Josse hela gänget ett dans som vi ska ha på julshowen. Var sjuukt roligt och jag var verkligen SÄMST!
Just nu känner jag mig söndertråkad, det blir man av matte. FYFAN vad jag hatar matte.. och det är ändå det värsta ämnet jag har..
Men vi kan sammanfatta Söndagen med tre ord: EN BRA DAG.
KRAM TILL ALLA!





Axis of Awesome, måååste ses!


Knoppeli knopp knopp

Såhär ser koppar ut för er oinsatta ;)

Idag har jag jobbat på hippo. Det gick helt okej. Jobbade med en tjej som inte hade jobbat förut så det tog lite längre tid än vanligt men jag var i alla fall klar i tid så det var ingen fara. Inte jättesmart av mig att glömma vantarna dock.. har små sår över hela händerna nu :(. Efter jag hade jobbat klart så knoppade jag Sannas heeest. Hon blev så fin så.
En mycket bra sak med dagen är att jag fick skjuts till stallet och hem av min käre mor, detta betydde att jag inte behövde köra moppe i kylan. UNDERBART!
Jag har just duschat och nu ska jag lägga mig i sängen och se lite gossipgirl innan middagen. Ikväll ska jag mest troligt vara med Marika och Linda. Vad vi gör är inte bestämt men det blir nog bra hur som helst.
Kramar från en trött trött Saga

.

Kvällen var mycket trevlig. Kocken Saga lyckade få till både varmrätt och efterätt till 11 personer. Inte illa va?
Det blev kyckling med honung och rödvinsvinäger, till detta ugnsbakade rotsaker och potatis med romarin, även den i ugnen. Efterätten var björnbärssås och "marskarponeröra" varvad i ett glas med citronmeliss och pistgenötter som toppning. Jag blev nöjd och alla blev mätta=toppbetyg ;)
Nu ska jag sova, blir upp och jobba imorgon. Känns inte jättetaggat men det är sista gången med helgjobb denna månad så det är bara att bita ihop. Hoppas ni haft en bra kväll!
Kramkraaaaaam önskar Saga

Allt är bättre på en fredag! (tom böter från polisen)



Började morgonen med att försova mig. Körde moppe till skolan och tog såklart vägen över cykelbron. Polisen tyckte inte det var en bra ide och gav mig 800kr i böter. Hade inte knäppt hjälmen heller men han var fredagssnäll gav mig inte 2300 kr som jag skulle fått då. Allt är bättre på en fredag.
Gymmade tiden som var kvar, duschade och åt med Lindis. Hade svenskaprov som kändes helt okej!
Sen bar det av till stan. Letade länge efter en jacka till Lindis och tillslut hittade hon en. Köpte en klänning att ha på begravningen och webbkamera som planerat. Hihi köpte också en fin tröja och knästrumpor. Jag är ju bara FÖR bra på att shoppa. Ica gourmet stog nästa på listan. Där köptes massa gott. Jag sa hela tiden: "Åh Linda kolla vad fint det ser ut i korgen". Men det gjorde verkligen det! Röbetor, morötter, kålrot, björnbär, citronmeliss, pistagenötter, plommon osv. Nu står jag i köket och lagar mat. Som sagt kommer URFUS på middag ikväll och det kommer bli både middag och efterätt. Vad får ni se efter för nu måste jag jobba vidare!
Fredagskram från en GLAAAD Saga!

Sooooovaaa soooovaaa säng säng!


Priset för dagens snygging går till Daniel Randolph!


Skriver ett kort inlägg innan jag ska sova.
Vaknade mitt i en snöstorm och konstig som jag är så blev jag glad! Åh längtar så mycket efter att åka skidor! Skolan flöt på, fick G på matten så ingen tårta här inte.. Hade biologi som faktiskt är mitt favoritämne, najjs . Vi kollade på stenar och bergarter. Är jag konstig om jag tycker det är intressant? Mest troligt! ;)
Chillade med Jonas aka Manfred och Emelie aka bloggdesigner på stan en stund och sen var det dags för jobb på qwork. Allt gick bra och jag var bättre än förra gången. Bra Saga!
Åkte hem, åt min goooda risotto till middag och har sedan pluggat svenska. Gick faktiskt bra. Synd att jag inte började tidigare bara... men så heter jag ju Saga också ;)
Nu blir det sängen. Imorgon har jag bara två lektioner, gym och svenska (=prooov ). Sedan ska jag en sväng på stan. Ska kolla på en klänning att ha på begravningen, kanske köpa en webbcam och handla mat. Kvällen ska spenderas hos mig med URFUS gänget. Vi ska planera julshowen och pyssla. Det blir trevligt!
Hoppas alla har haft en bra dag!
Kraaaam och sov gott önskar lilla Saga

2Cool4School=Superchipsetsaga

Meeer träning med Bästa Niklas skulle behövas! Kom hem!!

Hela kvällen har jag varit på matlagningskurs vilket var kul! Vi gjorde en förätt som var krånglig men sjukt god och innehöll fyra små förrätter. Ingen ide att jag ens förklarar, haha fattade inte ens själv vad jag gjorde ;) Till varmrätt gjorde vi en risotto med scampi och parmesan. Det var sjuuuuukt gott !! Det kommer jag defenitivt göra igen! Som efterrätt blev det morotskaka som blev helt perfekt. Ska ta med till skolan imorgon och som jag och linda sla smaska på. Kanske någon fler om ni är snälla ;)
Åhh skolan är HEMSK just nu och jag har verkligen 0 motivation att plugga. Kemi, fysik, svenska prov, biologiprov och en stor uppgift i engelska. Känns ju inte asbra att jag fått g på både engelskan och fysiken hitills.. Samtidigt har jag väldigt fullbokad fritid. Måndag och Tisdagar rider jag Rio, Onsdagar är det matlagningskurs och på Söndagar har jag urfusmöten. Dessutom ska jag jobba varje Måndag och Torsdag hela november+ att jag jobbar på hippo två Söndagar i månaden. När ska jag plugga? Jo sena kvällar, på sovmorgnar och typ helgen. Gör jag det? NEJ. Dåligt? JA Bryr jag mig? NEJ.
Dessutom är det också saker jag vill hinna med. Typ sticka, träna och bara chillaaaa.
Denna situation är inte hållbar men jag orkar inte ta tag i det, vi tar det som det kommer helt enkelt. Nu ska jag läsa igenom svenskan, fyfan. Känns inte bättre då Marika och Linda pluggat svenska i 3 timmar ikväll.. Ibland önskar jag verkligen att jag gick något enklare program. Vore så fantastiskt skönt att känna sig bra för en gångs skull. HAHA men det är ju bara att glömma i min klass!
Hoppas ni klarar skolan bättre än jag!
Kram och godnatt från Saggget

Love knows no distance




Njuter faktiskt av livet nu. Äter mörk choklad med hallonsmak och lyssnar på musik jag älskar.
Känns som att min hjärna bestämt sig nu, tiden att sörja är över. Jag är hellre glad en dag och gråter nästa istället för att vara dyster varje dag. Jag vet inte om folk märker det men jag känner om jag är glad på insidan eller bara på utsidan. Idag var en glad dag. Jag var trött men det gjorde inget, jag var glad i hjärtat. Det har tagit ungefär en månad för mig att bara vänja mig vid tankarna. Tanken att han åkt och tanken på att jag inte kommer att träffa honom förens juni. Tanken att han ändå älskar mig fast han inte är här.
Vissa dagar kommer fortfarande kännas åt helvette men det viktigaste är att man är glad mellan dessa dagar. Då klarar man allt. Det som inte dödar, härdar.

KRAM

Sommar2010

Fotograf; Oscar Smedberg

Kusinerna Smedberg räknar dagar

Just nu räknar vi dagar. Så för alla som är intresserade så kommer lite viktig fakta.
Nu är det:
17 dagar kvar till HÖSTLOVET
71 dagar kvar till JULLOVET
143 dagar kvar till SPORTLOVET
193 dagar kvar till PÅSKLOVET
247 dagar kvar till JOHANNAS STUDENT

Enjoy! Kram från Smedbergsss
Brb:

Dags för tårta? HOPPAS!

Fulast tårtan jag varit med och gjort! Fast den var goood!

Vaknade vid sju i morse av att Matte ringde mig så skype. Vi pratade i någon timme om allt möjligt. Kändes bra att höra från min mattias och imorgon har han faktiskt varit borta i en månad. Känns som att tiden gått rätt sakta, men det känns som att det kommer bli bättre nu. Han är väldigt snäll och bäst min pojkvän, tur det ;)

 

Tog min älskade moppe till skolan och hade fysik på morgonen. Åt lunch vilket var kycklingpytt m. vitlökssås och rödbetor, GOTT!! Lektionen efter lunch var det dags för matteprov. Kändes helt okej ändå. Inget VG tror jag men G i varje fall. Om jag skulle få VG skulle jag bli asglad och fira med tårta!!

 

Efter skolan var det dags för att jobba första gången på qwork. Vi hade en timmes genomgång och sen var det dags för arbete mellan 16-21. Mitt jobb var att ringa upp folk och göra marknadsundersökningar. Det var rätt ku men man blev trött i huvidet! Lite ovant med alla frågor i början men jag tror att när jag jobbat ett tag kommer jag att lära mig frågorna utantill osv. Känns superbra med jobbet i varje fall! Underbart att man får bra betalt också. Ska jobba lite strödagar i oktober men i november blir det varje måndag och torsdag.
Tog moppen hem och väl hemma var jag hungrig. Inte hungrig, utan HUNGRIG. Hade inte ätit något sen lunch :O
Åt i alla fall supergoda biffar och pommes, muuuums!

 

Ha en bra resterande kväll!

 

Kraam och puss från Saga

Familjen Smedberg räknar matte

Haha fula bilder från Skolavslutningen 2009

Ikväll har hela familjen Smedberg räknat matte. Förutom Vilmer, han skrev om platta leoparder.
Jag ska försöka beskriva hur det ser ut:
Böcker och diverse papper är utspridda över hela bordet. Mamma sitter med vilmer i vardagsrummet. Alla fikar nu och då, mackor, bullar och kaffe bland annat. Saga får vredesutbrott över diverse tal och hennes föräldrar hjälper henne. Först mamma som är duktig på matte och kan förklara hur hon gör. Om inte hon klarar det så hjälper pappa, som är ännu bättre men verkligen inte kan förklara. Edvin har ärvt mattesnilleheten av sina föräldrar och klarar sig rätt bra. Men ibland får Saga hjälpa honom och då känner hon sig lycklig. Vilmer kämpar på och läser i sin läsbok och skriver frågor om geoparder och tändsticksaskar.
Haha våran familj skulle kunna ha ett eget tv program. Som svensson svensson. Tjuriga och händige Arne, Ja sägaren och multitask Maria, temperamentmässiga och tankspridda Saga, frågvise Edvin och lilla Vilmer som bara är med på allt och mycket smartare än man kan tro.
Om jag och Edvin får bra betyg på proven imorgon är något helt annat. Men jag kan lova er att en kväll hos Smedbergs är riktigt lärorikt ;)
Kvällens kommentar: Vilmer; Åh vad rolig läxa ni har, massa formler och sånt. Det vill jag också ha!

Nu ska jag sova, ha det bäst! Kram från Saga

"Blondin" (sort of) vs. Brunett

Nu behöver jag hjälp från er läsare!! Jag har funderat ett tag på om jag ska färga håret brunt, behålla det som jag har eller möjligen lägga i lite slingor och ha ungefär som jag har, bara ljusa upp underhåret lite. Så vad tycker ni?
(alla bilder är klickbara)


Min hårfärg nu,"blondin"

Hårfärgen jag hade i vintras, brunett


Jag kommer alltid vara en blondin i huvudet, det vet både jag och ni. Så om ni bortser från det. Vad passar bäst på mig nu?
Kraam från Saga

I want you to notice when I'm not around

When you were here before, 
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel, 
Your skin makes me cry

You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep, 
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't care if it hurts, 
I wanna have control
I want a perfect body 
I want a perfect soul


I want you to notice 
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh

She's running out again
She's running out
She run run run run...
run... run...

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep, 
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't belong here..
.

En underbar låt! Detta är min favoritlåt för stunden. Gillar texten också!
Nu ger jag upp, får plugga mer imorgon.
Gonatt världen, xoxo Sagaa

Min älskade moppe

Jobbade från 7 - 16 idag. Det gick braa. Förut när jag jobbade tyckte jag att det var sjukt påfrestande både fysiskt och även psykiskt. Men nu känns det som att det går bättre för varje gång. Haha det är klart att hästarna brukar smita och jag brukar faila med vissa saker, men det är en del av jobbet! Det är också kul att varje gång man jobbar händer det något nytt, ingen dag är lik den andra. Till lunch åt jag mina goooda kroppkakor med lingonsylt och smöR. HUR GOTT SOM HELST!
Då jag jobbat klart var det dags för URFUS möte, haha alla var rätt trötta och less. Men vi alla kom oss därifrån helskinnade, skönt!
Tog min moppe hem som numera heter "Min älskade moppe". Pappa har mekat med den i flera veckor till och från. Först bytta han vikter, sen lagade han en punka , sen bytte han batteri, satte in nya tändstift och justerade ventilerna. Nu går det bättre än någonsin förut!! 50km/h uppför och 70km/h rakt fram, SJUUUKT för att vara min lilla moppe. Han är allt bra duktig min pappa! Jag hoppas verkligen att detta håller i sig!
Åt god middag när jag kom hem och sen dog jag. Försökte läsa biologin men somnade och vaknade totalt förvirrad. Åt lite kladdkake kex i hopp om att vakna men nej. Jag är död. Mitt huvud värker och ögonen vill inte vara öppna. Jag har både svenska och matte prov på tisdag så jag borde verkligen plugga men jag tror att jag satsar på att läsa igenom svenskan och sen sova. Vill ju gärna leva imorgon!
KRAAAM från Saga

Lugnlööördag

En fin tröja jag hittade! ;) (Monki)

Hade trevligt hela förmiddagen med Johanna och farmor. Vi var typ bäst på att göra kroppkakor och knåpade ihop 24 stycken. Innan klockan blev fyra hann jag och Johanna till stan (trots att hon cyklade jättesakta!!). Vi gick på nilsson och jag köpte skorna. Har gått runt med dem hemma och är supernöjd!
Cyklade hem och sen dess har jag bara chillat hemma. Ska jobba imorgon så har tagit det lungt ikväll.
Har faktiskt städat hela mitt rum och satt upp en hylla. Bilder kommer ;)
Har suttit och kollat runt på internet efter massa fina klääder, hihi. Köpa kläder blir man faktiskt lycklig av, kanske inte lika lycklig som av kärlek men ändå nära.
Nu ska jag sova, måste vara pigg om jag ska orka jobba imorgon!
Ha det bäst! Kraaaaam från Saga

Sköna killar? Ehh ja!


Lite funderingar..

Hihi en ful/söt bild jag hittade !

Gårdagen var bara sjuk. Jag och sanna chillade med massa random folk och för första gången i mitt liv kände jag mig riktigt normal! Det var en rolig kväll i varje fall!
Såg på gossip girl innan jag somnade.
Matte ringde och väckte mig imorse klockan nio och vi pratade en stund. Det känns verkligen att han är suuuperlångt borta. Det är en sån konstig känsla. Då jag vet att han är den jag känner bäst och att han känner mig bäst men nu lever vi olika liv och det är någon annan som vet mer om honom än vad jag gör. Vet inte om jag kommer vänja mig vid detta, men det är en konstig känsla. Jag hoppas vi kan leva detta skilda liv dessa månader och sedan ta ikapp allt när han kommer hem. Såklart att det inte kommer vara samma sak men jag tror och hoppas att vi passar ihop även då. Nu finns det inget annat jag kan göra än att vara positiv och inte tänka på tiden så mycket. Jag vet att jag älskar honom och det räcker för stunden.
Nej nu måste jag cykla till farmor. Ska äta lunch där och hjälpa henne att göra kroppkakor. Tror att min kusin Johanna också ska vara där. Det blir kul!
Vi hörs! Kramar från Saga

SATANS HELVETTE JÄVLA SKIT


Så här arg är jag nu!!! (FAST ARGARE)


Skulle ta ut en pärm ur min bokhylla och råkade hälla ut en stor låda med 8534967460730668374687436876894763 pärlor! AHHHHHHHHHHHHH!!! Matte du vet hur mycket pärlor jag har! Alla dom på hela golvet!! I ren protest tänker jag INTE plocka upp det.. Åh nej mit rum som var fint några dagar börjar spåra...

FUCK

Nya skor?

Känner mig ganska duktig idag faktiskt, cyklade till skolan och hade dessutom gym. Det fann ingen tid att slappa då jag hade den superhårda coachen Linda med mig. Jag bad på mina bara knän men inte kom jag undan för det ;)
Duchade och så på skolan och sen var det lunch. POTATISBULLAR OCH LINGONSYLT, supergott! Viola gjorde dock en liten "Sagafail" och spillde morötter på sig och sin väska men men vi överlevde det också ;)
Slutade 13.00 men då stod vi först och väntade på Lindas dator 40 min och sen väntade på Livia i typ 20 min.
Gick en sväng på stan efter skolan iaf. Hämtade ut min klocka och hittade ett par fina skor som jag la undan.
Nilssonshoes, 550kr
Vad tycker ni?

Nu har jag chillat hemma med mormor och mina syskon. Har fått både köttfärsbiffar och kanelbullar, inte illa! Stickat massa har jag också gjort!
Nu ska jag fixa till mig och senare jag jag och sanna träffa lite kompisar. Det blir kul!
Ha en bra fredagskväll!
Kraaam från Saga
Ps. Dagens skönaste var när jag stod vid skåpen och Linda kom gående - Tja sagget, står du här och saggar? HAHA lät precis som en raggningsreplik eller nått!
Ds.

Mysdagen med stort Mmmmmm

En söt bild på Mattias och Vilmer från Sommaren!

Idag har varit en bra dag. Blev lite besviken över att jag fick G på fysikprovet vilket jag egentligen inte borde vara. Då jag inte hade pluggat något alls och inte förstod särskilt mycket. Men även om jag inte är så bra, strävar jag alltid efter högre än G. Jag är ingen person som är nöjd med G men jag har inte heller orken att satsa på MVG i alla ämnen. Har satt som mål för mig själv att gå ut med minst 1.5 i betyg (VG i medel) och inget IG. Man kan helt enkelt säga att jag är ett VG-barn ;)
Efter skolan gick jag och lämnade in min klocka och sedan träffade jag R och skrev på anställningskontraktet vilket kändes riktigt bra! Arbetstiderna är mellan 16-21 mån-tors och 16-20 på fredagar. Eftersom jag är som piggast på kvällen passar detta mig kanonbra! Känns också bra att det ligger mitt i stan, lätt att ta sig dit efter skolan osv.
Tog sedan bussen till Ersforsen där det bjöds på middag. Sedan var det stickning för fullt! Vi åt "Swedish fish" stickade massa. Jag började ta ihop min mössa och började på ett par vantar med mitt magiska aloewera garn. Mössan gick fint men vantarna ville sig inte. Kanske berodde på att jag inte kunde räkna till två? Malin och Karin hade mer koll på det där med att räkna. Därför fick Karin sticka lite på mina medan jag stickade på min älskade mössa ;)
På kvällskvisten bjöds det även på toast med kantarellstuvning och smält ost! Till detta dracks viol-te med honung och mjölk! Underbart gott måste jag säga. Jag kan sammanfatta kvällen som mycket trevlig med många skratt och god mat!
Nu ska jag sova! Imorgon bitti blir det gym, haha det behövs verkligen kan jag säga..
Kraaaamar från Superchipset!!


I have a dream..



Matlagningskursen
igår var jätterolig! Vi lagade wallenbergare med potatismos och till efterrätt blev det en supergod chokladtårta med glasyr. Mums!
Nästa vecka ska vi laga fyra små förrätter, strömming och morotskaka till efterätt. Det blir super!
Resten av kvällen kollade jag på himym och gossip girl, hur nice som helst!

Idag har jag bara tre lektioner och sen ska jag en sväng på stan. Måste gå förbi min blivande arbetsplats och laga min klocka som har gått sönder för ANDRA gången, suck. Efter det ska jag ta bussen till Ersmark, eller rättare sagt Ersforsen. Där ska jag chilla med mattes familj, äta middag och sticka. Det blir supermysigt!
Nu ska vi se film på biologin, åh vad jag älskar naturfilmer!
Den senaste tiden har jag kommit fram till att det finns vissa saker jag verkligen ska göra i mitt liv. Jag vill åka till Nya zeeland och även Island. Två stycken mycket spännande öar som jag ska besöka någon gång i mitt liv. En annan sak är att jag vill ta dykarcertikat och även utbilda mig till skidlärare. Därför måste jag verkligen se till att jobba mycket i vinter, för detta är saker jag ska göra! Det är en dröm för mig och min dröm ska inte stoppas av att jag inte har råd i varje fall!
Kram från Saga
Ps. Linda hälsar att hon är superbra, bara så alla vet..
Ds.

VINNAREN I DUBBELHAKTÄVLINGEN

Jag förstår att ni har varit spända av förväntan i flera dagar nu! Och nu har jag räknat rösterna noga och kommit från till vinnaren...
-Trumvirvel-
Vinnareeeeeen äääääääääääääär!
Finalist nummer.........2, MATTIAS ÅSTRÖM!
Måste vara på grund av allt chipsätande som han har samlat på sig alla dubbelhakor. Men eftersom jag gillar dubbelhakor så ska han få en ordentlig påse SUPERCHIPS av mig! Jag litar inte på att matte kan hålla hakorna många trots att han är i landet för dubbelhakor.
Jag vill tacka alla som deltog i tävlingen och alla som röstade!! Om ni känner er besvikna för att inte du vann, deppa inte! Tänk istället att du förlängt någon eller fleras liv med ett gott skratt. Om ni ändå är besvikna så kan jag lova er att det kommer fler tävlingar där just du kommer kunna vinna!
GRATTISPUSS till Mattias och kram till er andra!
Hare bäst!

Bildbomb från Holland!


I will survive!

En bild man blir glad av!

Åh känner mig lättad överlevde både lunchen och fysikprovet. Provet gick verkligen inte bra men nu är det gjort i varje fall, superskönt! Jag blev så glad då jag kunde gå att jag sjöng lite ut "Goodbye my lover" till min klass ;) Haha sån är jag !
Nu tar jag det bara lugnt hemma och ser på "Project Runaway" med min bror och äter hårdbrömackor med ost. Gott !
Klockan sex ska jag på matlagningskurs och jag är lite nervös. Vet inte direkt vad jag ska förvänta mig eller vad de förväntar sig av mig. Jag hoppas att det ska gå bra och att jag lär mig något! Dessutom hoppas jag på att få äta lite god mat, ;)
Jag kan också berätta att jag ska på utbildning på tisdag till ett jobb, känns super! Jag kommer blir anställd till nyår och sen får man se om jobbet tar slut då eller om de får förlängning i kontraktet så får jag välja om jag vill fortsätta eller inte. Jag hoppas att jag passar till jobbet och trivs, för i sådana fall kommer det vara underbart att ha ett jobb och tjäna lite pengar. Önska mig lycka till!
Kram kram / Saga

IC Onsdag

Våran klass som indianer.

Middagen igår var trevlig men också sorglig. Tur att vi är en sån bra släkt, allvarliga när det behövs men ändå kunna skratta trots allt. Vi åt köttsoppa och klimp vilket var hur gott som helst! Till efterätt hade min kusin Oscar bakat tårta, wohoo tårta 5 dagen på rad. Förstår ni nu hur mycket jag älskar tårta? :D
Väl hemma försökte jag plugga fysik men gick väl ... sådär. Haha mamma tyckte jag var lat när jag låg på köksgolvet och chillade istället för att plugga. Jag, lat? Skulle inte tro det va! ;)
Har gruvat mig lite för denna dag.. Tre prov och leverbiff till lunch, dessutom brukar vi kalla Onsdagar för att vi har massa jobbiga ämnen på engelska. Nu känns det bättre då jag gjort bort två prov. Spikade dessutom växtprovet ;) Engelska provet kändes också bra, så nu har jag "bara" fysikprovet kvar! Men föööörst LEVERBIFF, BLÄ.
Vi hörs senare!
Ha det bra så länge! KRAAM från Saga

Dyster dag..

Min kusin Johanna och Farfar förra sommaren efter en fisketur.

Denna dag har hittills varit dyster. Pappa väckte mig vid sju och berättade att farfar dog tidigt i morse. Beskedet kom inte som någon överraskning och jag kände på mig att det hade hänt så fort jag såg pappa.
Skoldagen var hemsk. Jag kände mig som en grå prick som bara genomled dagen utan att säga så mycket. Efter skolan skulle jag ta moppen till stallet, men moppen stannade och mamma fick lov att skjutsa mig. Eftersom vi ska till farmor och äta middag (farfar fyller år idag..) så hann jag inte rida. Istället mockade vi, gjorde mat och tog in Rio. Vi köpte lite blommor och åkte hem. Det enda som var positivt var att mamma köpte två växter till mitt rum :).
Nu ska vi på middag med farmor och kusinerna. Hoppas att det blir så bra det kan bli. Ska försöka vara modig fast det känns läskigt. Hur man ska prata med någon som just mist sin man? Det vet jag inte, men det ordnar sig.
Hoppas ni haft en bättre dag än mig!
Kram från Saga

Allt har en mening

Idag har varit en dag med blandade känslor. Var supertrött imorse, mina ögon sved fortfarande sen all gråt kvällen innan. Pratade en snabbis med matte, duschade och skyndade sedan till skolan. Hade två lektioner som jag gjorde absolut ingenting på och kastade i mig lunch på 2 minuter. Inte precis fem av fem toasters på den förmiddagen..

 

Pappa väntade på mig utanför skolan och vi hämtade upp farmor och edvin innan vi åkte till sjukhuset. Vi hälsade på farfar. Det var både jättesorgligt och ganska skönt. Farfar låg där och andades med hjälp av resperator. Slangar ledde överallt, men han låg där så lugnt och hickade faktiskt. Jag blev ledsen då jag insåg att våran bästa, coola farfar inte kommer leva länge till men samtidigt blev jag lugn då jag såg honom ligga där så fridfullt, utan smärta eller oro. Efter det jag har varit med om i höst har jag börjat tro på att allt som händer har en mening. Allt detta med farfar kommer leda till något. Saker kommer förändras. Han kommer ge plats åt ett nytt liv. Jag tror och hoppas också att jag och mattias kommer att hålla ihop. Det är menat tror jag. Just nu känns det som att vi båda måste koncentrera oss på våra liv, så att vi inte ångrar oss för att inte ha tagit vara på tiden. Jag tror såklart att vi båda kommer förändras, men det tror jag inte kommer förändra något. Jag älskar min Mattias så mycket att jag inte kan tänka mig annat än att det kommer ordna sig.

 

Efter sjukhuset körde jag moppe till stallet. Jag tog hand om Rio och sedan gick vi på en promenad. Han tyckte det var otroligt spännande med allt som rörde sig i vinden och alla människor som var ute. Men vi klarade oss i varje fall helskinnade båda två! Inte illa ;) Pussade på Rio och tog sedan moppen hem. Åt middag och gjorde lite dittan och dattan.

 

Klockan sex var det dax för födelsedagsfika hos Sanna! Hon hade bakat; brownie, chokladbollskaka, bullar och sverige kaka! The gang som firade sanna bestod av; Jonta, Racke, Fredrish, Josse, Berghskan, Sannipanni, Fru Nilsson, Agnespagnes och såklart SUUUUPERCHIPSETSAGA! (hihi blev roligare med smeknamn). Vi hade det trevligt; fikade, spelade singstar och som vanligt hade killarna kul genom att driva med mig. Haha det bjuder jag på;) Någon present fick inte sanna, men det kommer. Känner pressen nu bara efter killgängets present... men det ordnar sig, jag är inte direkt dålig på att komma på presenter om man säger så ! ;)

 

Väl hemma har jag fixat masssaaaa. Har stickat, läst, byggt ihop byrån, sorterat kläder, pluggat lite fysik, mailat, pratat med niklas på skype, fikat (igen ooppps) osv osv. Det känns lättare att leva när mitt rum ser någorlunda fint ut! Ska fixa lite till i veckan men sen lovar jag att ni ska få se mitt (förhoppningsvis) fina rum .
Nu ska jag sova, kommer bli superskönt!
KRAAAAAM & GODNATT/ Sagaaaa

 

 

ps. GLÖM INTE ATT RÖSTA!

Life of Saga

Har gjort en ny spotifylista, tagit musik från min och Mattias till en ny. En kortare, en som innehåller mina favoriter. Alla låtar jag gillar ryms inte men vissa i varje fall. Låtar med minnen och låtar som jag kommer minnas.
Lyssna gärna: Life of Saga
Kram från Saga

RÖSTNING

Finalist 1

Finalist 2

Finalist 3

Finalist 4

Finalist 5

Finalist 6

Idag är det stora dagen för röstning! Svik inte ERAN dubbelhaka, utan rösta på den du tror på!
För att rösta skriver ni en kommentar på detta inlägg med nummret på finalisten du vill ska vinna! Tävlingen avslutas imorgonkväll klockan 23.59! Så ni har mer än ett dygn på er att rösta!
Vad väntar ni på? Och kom ihåg att vinnaren får ett pris!!
RÖSTA RÖSTAAAAA
Jag tror på er! Kram från Saga

SÄMST


farfar håller på att dö

som grädde på moset tvingas jag läsa tråkig och dryg fysik som jag ändå kommer få ig på, ha min pojkvän och vän i usa, kommer få en sämst helg, är fattig och kommer få fetma osv. det blir kallare och mörkare för var dag som går, skolan blir värre och värre. fuck livet känner jag bara!

alla dessa krav från mig själv. vara glad, vältränad, hinna träffa sin släkt & familj, umgås med sina vänner, prestera bra i skolan, vara en bra vän och flickvän, samtidigt hinna ta hand om sig själv. dessutom skulle man vilja hinna vara spontan ibland också. life is killing me right now!

Saga älskar fysik mer än tårta (FAST NEEE)

Såhär mycket tycker jag om fysik....

Dagen har varit jätterolig! Har varit i Robertsfors på Västerbottens Ridsportsförbunds höstmöte hela dagen. Jag är nu supertaggad på att engagera mig mer i DUS (Distriktets Ungdomssektion) och även i US. Idag var jag dessutom duktig och lyckades göra en budget. Kan med stolthet säga att jag är kassör i DUS, det trodde ni inte om mig va? ;)
Vi höll till på ett jättefint ställe och fick fikax2, lunch och middag. Hur lyxigt som helst! Vi fick också veta att DUS har blivit sponsrade med 350000kr för att utvecka ungdomsverksamheten här i norr. Redan om två helger kommer vi anordna ett Ungdomsforum som kommer att bli hur bra som helst! Så alla ni "icke hästtjejjer/killar" borde vara avundsjuka ;) !
Nu är jag hemma och ska ta tag i fysiken, känns förjävligt men har prov på onsdag så jag måste verkligen.. Jag gruvar mig både för att ta tag i fysiken och för att gå in i mitt rum. Oj oj hur ska detta sluta?
Önska mig lycka till!
Kraaaam från Sagiiis !

Ps. Åt ju ingen tårta igår så det ska jag tjocka mig med det nu istället!
Min hjärna är verkligen tjock, kanske därför jag inte är så smart ibland? För allt fett kväver hjärncellerna, hm fan vad smart jag är! Fast just nu orkar jag inte vara smart jag vill bara äta tårta, Because I'm worth it !
Ds.
Ds.

Finalist 6

Finalist 6

Röstningen startas på Måååndag !
Skicka in bidrag!
Kraaam Saga

Uppe med tuppen

Höstsaga från Sverige

Japp som rubriken lyder, Saga är uppe med tuppen! I alla fall för att vara en helg ;)
Dagen ska spenderas i Robertsfors på ett höst möte med västerbottens ridsportförbund, hoppas det blir roligare än det låter. Jag blir hämtad vid fartguppet klockan 9 så det är bäst att jag skyndar på så jag blir klar. Kanske inte vore superlämpligt att åka dit i underkläder?
Ikväll ska jag försöka plugga fysik och städa lite på rummet, sen så kommer jag troligtvis sova gott!
Har börjat längta massa efter mina Usa-killar Mattias och Niklas, suck. Men men jag överlever alltid. I miss you guys!!
Ha en underbar dag! Kraaaam från Saga

Bombnedslag?

Pappa var snäll och hjälpte mig med att bygga ihop byrån men lådorna fick jag allt göra själv. Hur tror du det slutade? Haha ingenting hände, lådorna ligger fortfarande i bitar på mitt golv!

Istället åkte jag på bio med Rasmus och vi såg "Salt". Filmen var sådär, huvudpersonen var FÖR bra. Hon klarade verkligen allt, men det var ändå en bra film med mycket effekter. 3 av 5 toasters fick den av panelen i alla fall. Efter bion träffade vi gb och jens på stan så vi chillade med dem en stund och sen cyklade jag hem själv i bäckmörkret.. Tur att Marika pratade med mig i telefon annars hade jag varit väldigt rädd (A) Men jag överlevde, sköönt! (synd jonte :( ).

Nu sitter jag i mitt rum som är SJUKT stökigt, det går inte att beskriva så därför tog jag bild på eländet.

Det suger verkligen att jag ska vara borta hela dagen imorgon för det hade varit underbart att ha tid att fixa rummet. Mina föräldrar har varit snälla och både köpt en byrå och galgar till mig, hihi. Gillar ändå att ha det fint fast jag är en riktig slarvmaja! Ajaa det får väl se ut som ett bombnedslag ett tag till då ;)

Sov gott och vakna sött mina vänner! Puss&Kram från Saga

 

Ps. Borde man ta sig en tårtbit till kvällsfika? Jag ääälskar ju tårta och då blir det dessutom tredje dagen i rad ;D !

Ds.


SHOPPING

Linne från Monki, 80kr

Kjol från h&m, 50kr

Diadem från Indiska, 70kr

Tröja från h&m, 50kr

Klänning från h&m, 299kr
(Klänningen ser ful ut men egentligen är den snygggischh!)
Kram kram


Tårta 2 dagar på rad!!

Självaste Superchipset! :D

Dagen har spenderats med min käre kusin Johanna. Vi åt gröt till frukost med familjen, chillade lite och sen cyklade vi till stan i det fina vädret.  Vi gick runt på alla affärer jag hade lagt undan saker på igår och jag köpte lite saker. HAHA tror dock att jag hade köpt mer saker om hon inte hade varit med, hon stoppade mig lite där ;) Det var bra, men på nått sätt känns det som att jag kommer gå på stan snart igen, opps (A)
Jag köpte i alla fall ett hårband, en topp, en klänning och en LADY GAGA tröja (NIKLAS!!). Bilder på sakerna kommer senare. Det var en mycket trevlig tur och jag är glad att min kusin är hemma från Usa nu!
Vid tretiden cyklade jag till haga för födelsedagsfika, mums! Två sorters smörgåstårta och dessutom vanlig tårta, Saga är i himlen. Försökte sno med mig tårtorna hem men jag fick inte för Emelie ville ha dem själv ;)
Cyklade hem och nu ska jag bygga ihop en byrå jag har fått,  vet inte om jag kommer klara det dock.. PÅ något sätt känns som att jag kommer få ett vredesutbrott, men men under kan ske! Vi hoppas på det ;D
Om en tag ska jag äta middag och sen ska jag chilla med Racke och Fredrichh, det blir bara najjs!
Hare bra så länge! Kraaaaama från Sagget ;)

Saga äääälskar tårta!!!

Efter skolan tog jag en rejäl shoppingtur med Linda och Marika. Hur nice som helst! Linda och Marika shoppade massa men då jag hade plånboken  hemma fick jag lägga undan massa saker istället ;) Så imorgon ska jag gå en tur på stan och köpa allt, hihi nice för mig men kanske inte för min plånbok men men. That´s life!
Väntade på Johanna på stan och sedan cyklade vi hem till mig. Vi chillade lite och åt sedan tacos med min familj. Våran nya bil hade kommit så vi fick en tårta, tror ni jag blev glad eller GLAD? Bilen kan ni får se sen och höra en utvärdering när jag kört den ;) men en sak kan jag säga; den matchar köket!
Sedan dess har jag och Johanna haft lite spa och sedan sett på "The last song". Vi kom fram till att det var en bra film men att den hade varit 10 000 000 gånger bättre om man sluppit dryga Miley Cyrus.
Nu ska vi sova, men sov så gott alla och ha en bra natt eller nått! ;)
Kraaaaaam från Smedbergarna!

Godmorgon..

Detta känns inte som en god morgon, verkligen inte. Det är kyligt och dystert ute. En sorlig morgon helt enkelt.
Har min farfar på sjukhuset och min pojkvän i Usa. Suck så borde det inte vara.
Nu ska jag cykla till skolan hur som helst, ska gymma, äta lunch och ha svenska. Efter skolan kanske det blir en tur till sjukhuset med min mamma och ikväll ska jag vara med min kusin. Jag hoppas att denna gråa fredag blir bättre och bättre annars vet jag inte vad jag gör.
Kram Saga

RSS 2.0